MESÉLD EL! KÖNYVEK Dorogi Lizy tollából

Tanítsd meg gyermekednek az
alapvető érzelmeket
játékos formában

RongyJankó az Óvodában

RongyJankó az Óvodában és RongyJankó az Érzelmek Birodalmában

5452 Ft


Egy kalandkönyv az Érzelmek Birodalmába

Érzelmeinkről beszélni és azokat megfogalmazni nem könnyű, nekünk felnőtteknek is sokszor kihívást okoz, hát még a kicsiknek. De az érzelmeinkről beszélni fontos, és minél hamarabb kezdjük el, annál többet fog segíteni az élet számos területén. Szülőként pedig az a legfontosabb feladatunk, hogy gyermekeinkkel megismertessük a különböző érzelmeket és játékos eszközökkel tanítsuk meg nekik az érzelmek felismerését és kezelését. 

A RongyJankó az óvodában mesekönyv öt történeten át mutatja be, hogy jutott el RongyJankó az elhatározástól az óvodáig. Miután (most megsúgom a titkot!) sikeresen óvodás lett, végigvezeti gyermeked az Érzelmek Birodalmában

Olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mik is azok az érzelmek, mi a szerepük az életben, milyen érzelmek vannak. Külön beszélgethetünk a dühkezelésrőlhiszen az óvodás életében sok olyan helyzet van, ami könnyen felbosszanthatja, dühös lesz és előfordul, hogy nem a legjobban kezeljük ezeket a helyzeteket.

RongyJankó ezekre is mond ötleteket.


Ismerd meg RongyJankót, a huncut kismanót

 

A nevem RongyJankó. A Télapó egyik manója vagyok. 

Nem kobold, hanem ahogy Anyum mondja, egy kolontos bobold. A nevem nem azért kaptam, mert rongyokban járok. Szó sincs róla! Anyukám mindig szép, tiszta ruhákban járat. Csíkos felső, pántos nadrág, kis kabát, hogy meg ne fázzak. Csíkos zoknim illik a felsőmhöz. Csengettyűs cipőm, csengettyűs sapkám mindig tudatja Anyukámmal, hol járok.

Azért vagyok RongyJankó, mert a felnőtt manók szerint állandóan rendetlenkedem.

Becsszó, nem direkt csinálom!

Csak nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok! Érdekel minden. Mindent meg kell fognom, meg kell kóstolnom, ki kell próbálnom. Na, emiatt kerülök sokszor bajba! Engem a felnőttek mindig keresnek: mindenfele eltűnök, leesek-kiesek, sérül kezem, lábam, orrom vérzik. Estére csupa kosz vagyok. 

Na, ezért vagyok RongyJankó!

Miért válaszd RongyJankó kalandjait gyermeked számára?

RongyJankó történetein keresztül felkészítheted gyermeked az óvodakezdésre, ha nagyobb pedig
visszaemlékezhettek az első óvodai élményekre.

Megismerkedhettek az érzelmekkel, közelebbről a dühvel. Hogy hogyan hat rátok, mit tehettek azért, hogy a különböző problémás helyzeteket eredményesen kezeljétek.

A könyvet használhatjátok Munkafüzetként is, hiszen a történeteken túl vár Benneteket egy kis feladat, színeznivaló, elgondolkodnivaló az együtt töltött, közös pillanatokért!


Ismerd meg a szerzőt

Dorogi Erzsébet, Lizy vagyok, három gyermek édesanyja. 

A gyermekek szeretete és az alkotás mindig is jelen volt az életemben. 2015 óta személyreszóló mesekönyveket készítettem, melyek mesés emlékkönyvként őrizték a gyermek életében fontos eseményeket, személyeket, de szerettem volna, ha meséim több gyermekhez jutnak el, azzal az értékkel, amit képviseltem.

RongyJankó a kis manó, már régóta a hű segítőtársam volt. Talán nem is tudja, milyen sokat köszönhetek neki és örökre hálás leszek azért, amiért a családunk kis életébe becsöppent. Nem is becsöppent, hanem anyai szívemből született, azért hogy segítsen gyermekeimnek a nehéz helyzetekben.

Anyaként, szülőként nagyon fontos dolognak tartom a mesék szerepét a gyermek életében, az olvasás szeretetét. A gyermekek a meséken keresztül ismerik meg és fedezik fel a valóságot, ismerik meg az értékeket, saját magukat. A gyermekek különösen szeretik azokat a történeteket, melyekben ők szerepelnek, vagy a többi szereplő között felismerik családtagjaikat. 

A mindennapi meseolvasás lesz az alapja, hogy gyermek könyvbaráttá, s majdan lelkes olvasóvá váljon.