RongyJankó Nagy Világfelfedezése, avagy a legjobb kalandkönyv a nyárra

Szerző: Dorogi Lizy Közzétéve:

RongyJankó Nagy Világfelfedezése, avagy a legjobb kalandkönyv a nyárra!


Melyik gyereknek ne fordult már meg a fejében, hogy világgá megy?
Dühös lett valamiért és dacból, „csakazértis” nekiindul a világnak? Vagy egyszerűen kíváncsi vajon mi lehet még távolabb, ott, amit ő esetleg nemlát be?

Nem tesz másként RongyJankó sem, aki az óvó szülői szó ellenére elmegy otthonról és ezzel kezdetét veszi az ő nagy világfelfedezése. Miközben végigjár az udvari játszótéren, a virágos kertben, az állatok udvarában, és a városban nagyon sok érdekes dolgot tanul meg. Játékos feladatokon, színezőkön keresztül szinte észrevétlenül ismerkedik a színekkel és formákkal, az irányokkal és az alapvető viselkedési és közlekedési szabályokkal.

A könyv különlegessége, hogy az Állatok Udvarában az öreg, morgós kutya, Buksi és egy őt ábrázoló könyvjelző segítségével a gyermek be tud kapcsolódni a történetben. 


A könyv végén elhelyezhetjük akár a családtagokat, kedves személyeket megkérve személyes útravalókat, gondolatokat, fényképek formájában. Lehet ez meglepetés vagy akár a gyermekkel közösen készített alkotás is.

Kívánom, hogy forgassátok ezt a kalandkönyvet olyan szeretettel, amilyen szeretettel Én készítettem és figyeljétek az apróbb részleteket is, mert Bujtás Móni grafikus itt-ott elhelyezett „apróságokat”.

Megtalálod őket?

Bővebben a Kalandkönyvről itt tájékozódhatsz.

Kategória: meseolvasás