MESÉLD EL! KÖNYVEK Dorogi Lizy tollából

Fedezzétek fel RongyJankóval a körülöttünk
lévő világot és tanuljatok együtt
játékos és izgalmas formában!


RongyJankó Nagy Világfelfedezése


Egy kalandkönyv a körülöttünk lévő világ felfedezéséhez

RongyJankó nagy világfelfedezése című könyv a gyermek története, aki az óvó szülői szó ellenére elmegy otthonról és ezzel kezdetét veszi az ő nagy világfelfedezése. Miközben végigjár az udvari játszótéren, a virágos kertben, az álatok udvarában, és a városban nagyon sok érdekes dolgot tanul meg. Játékos feladatokon, színezőkön keresztül ismerkedik a színekkel és formákkal, az irányokkal és az alapvető viselkedési és közlekedési szabályokkal.


Ismerd meg RongyJankót, a huncut kismanót

 

A nevem RongyJankó. A Télapó egyik manója vagyok. 

Nem kobold, hanem ahogy Anyum mondja, egy kolontos bobold. A nevem nem azért kaptam, mert rongyokban járok. Szó sincs róla! Anyukám mindig szép, tiszta ruhákban járat. Csíkos felső, pántos nadrág, kis kabát, hogy meg ne fázzak. Csíkos zoknim illik a felsőmhöz. Csengettyűs cipőm, csengettyűs sapkám mindig tudatja Anyukámmal, hol járok.

Azért vagyok RongyJankó, mert a felnőtt manók szerint állandóan rendetlenkedem.

Becsszó, nem direkt csinálom!

Csak nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok! Érdekel minden. Mindent meg kell fognom, meg kell kóstolnom, ki kell próbálnom. Na, emiatt kerülök sokszor bajba! Engem a felnőttek mindig keresnek: mindenfele eltűnök, leesek-kiesek, sérül kezem, lábam, orrom vérzik. Estére csupa kosz vagyok. 

Na, ezért vagyok RongyJankó!

Miért válaszd RongyJankó kalandjait gyermeked számára?

RongyJankó történetein keresztül megismerkedhettek a minket körülvevő és a kisgyerekek számára izgalmas dolgokkal. 

Anyaként szeretnéd megőrizni gyermeked emlékeit, élményeit valamilyen formában. 

A könyvet használhatjátok Munkafüzetként is, hiszen a történeteken túl vár Benneteket egy kis feladat, színeznivaló, elgondolkodnivaló az együtt töltött, közös pillanatokért!

Kérd a könyvet színezővel együtt!

Így a kalandok akár a strandon is folytatódhatnak.


Ismerd meg a szerzőt

Dorogi Erzsébet, Lizy vagyok, három gyermek édesanyja. 

A gyermekek szeretete és az alkotás mindig is jelen volt az életemben. 2015 óta személyreszóló mesekönyveket készítettem, melyek mesés emlékkönyvként őrizték a gyermek életében fontos eseményeket, személyeket, de szerettem volna, ha meséim több gyermekhez jutnak el, azzal az értékkel, amit képviseltem.

RongyJankó a kis manó, már régóta a hű segítőtársam volt. Talán nem is tudja, milyen sokat köszönhetek neki és örökre hálás leszek azért, amiért a családunk kis életébe becsöppent. Nem is becsöppent, hanem anyai szívemből született, azért hogy segítsen gyermekeimnek a nehéz helyzetekben.

Anyaként, szülőként nagyon fontos dolognak tartom a mesék szerepét a gyermek életében, az olvasás szeretetét. A gyermekek a meséken keresztül ismerik meg és fedezik fel a valóságot, ismerik meg az értékeket, saját magukat. A gyermekek különösen szeretik azokat a történeteket, melyekben ők szerepelnek, vagy a többi szereplő között felismerik családtagjaikat. 

A mindennapi meseolvasás lesz az alapja, hogy gyermek könyvbaráttá, s majdan lelkes olvasóvá váljon.